Artrit och infraröd bastufilt

Infraröd bastuterapi med bastu eller bastufiltar kan användas för att hjälpa människor som lever med ett antal degenerativa sjukdomar, inklusive reumatoid artrit (gikt), som kan orsaka många biverkningar, inklusive smärta, stelhet, trötthet och ledförstörelse.

 

Många personer som diagnostiserats med reumatoid artrit får höra att utan starka mediciner, såsom sjukdomsmodifierande antireumatiska läkemedel (DMARDs), systemiska kortikosteroider och smärtstillande medel, finns det inget sätt att lindra tecken och symtom, än mindre hoppas kunna sluta. dess framsteg.

 

Men många av dessa läkemedel kan orsaka allvarliga biverkningar, inklusive viktökning, osteoporos och frakturer, hjärt-kärlsjukdomar, matsmältningsproblem, smärta och illamående, ökad risk för infektion, leverproblem, nervskador och till och med håravfall i hårbotten.

 

Lägg till tröttheten, hjärndimman, svagheten och den allmänna känslan av att må dåligt… De ömma, svullna lederna och värkande musklerna… den obevekliga smärtan och sömnlösheten… reumatoid artrit kan kännas som ett ödesfall.

 

Det finns hopp

Men medan mainstream fokuserar sin uppmärksamhet på farmaceutiska interventioner, har patienter och forskare tittat noga på alternativa och kompletterande interventioner. Alternativ som ger välbehövlig lindring utan de potentiellt livshotande biverkningarna. Insikterna är spännande!

 

2009 publicerades en studie om effekterna av infraröd bastu hos patienter med reumatoid artrit och ankyloserande spondylit. Författarna undersökte effekten av sessioner på 30 minuter två gånger i veckan under fyra veckor.

 

koppla av i en infraröd bastu

Forskarna fann att:

 

Smärta och stelhet minskade signifikant under och efter behandlingen
 

Humör, fysisk komfort och symtom förbättras
 

Deltagarna sa att de “kännde sig bekväma under och efter behandlingssessionen”
 

Efter behandlingen kände sig 59 % bekväma och många kände sig till och med väldigt bekväma
 

Det är långt ifrån det dagliga obehag som lätt följer med denna sjukdom!

 

Det fanns inga markörer för sjukdomsprogression; en viktig indikation på att infraröd bastubehandling är säker hos personer med reumatoid artrit (RA). Och till skillnad från många botemedel tolererades behandlingen väl, vilket innebär att de som besökte bastun tyckte att den var mycket mer behaglig och avkopplande än andra metoder. Ett alternativ till detta är en bastufilt som du kan ligga i hemifrån. Dessa kan erhållas här från marknadsledaren NordicHigh.