De 7 bästa resmålen för digitala nomader

När det gäller resor är det ingen hemlighet att vi alla har våra egna preferenser. Vissa tycker om att upptäcka nya platser varje dag, medan andra föredrar en mer avslappnad semester där de kan koppla av på samma ställe hela tiden.

Oavsett vilket typ av resenär du är finns det garanterat ett passande resmål för dig bland alla de fantastiska platser som finns i världen. I den här artikeln tänkte vi därför tipsa om 7 av de allra bästa resmålen för digitala nomader.

International Living Magazine har sedan flera år tillbaka listat de bästa länderna i världen att leva och arbeta i som digital nomad. Och det är ingen slump att många av dessa ligger på Sydostasien, ett område som är känt för sina extremt billiga levnadskostnader och fantastiska strandresorter.

Vem som helst kan resa till London för en weekendresa, men att resa jorden runt som digital nomad kräver lite mer planering. 

Sri Lanka

Med sin fantastiska natur, vackra stränder och mysiga atmosfär är Sri Lanka det perfekta resmålet för den som vill ha en avkopplande och stressfri semester. Och det är inte svårt att hitta ett boende på Sri Lanka, med allt från exklusiva hotell till budgetvänliga hostels.

Bali

Bali är kanske mest känt för sina strandresorter och dykcentra, men det finns mycket mer att upptäcka på denna paradisö. Ta till exempel en tur till Ubud, balinesernas kulturella huvudstad, eller besök någon av de många vulkaner som finns på ön.

Vietnam

Vietnam är ett fantastiskt resmål för den som gillar mat och natur. Här kan du prova på allt från riktig street food till förstklassig gastronomi, och det finns massor av intressanta platser att upptäcka, såsom Ha Long Bay och Sapa.

Thailand

Thailand är ett av de mest populära resmålen för digitala nomader, och det är inte svårt att förstå varför. Landet har allt – vackra stränder, exotisk mat, spännande kultur och mycket mer. Och med en levnadskostnad på bara några tusenlappar per månad är det inte svårt att bo här länge!

Hitta de billigaste flygen till Thailand här.

Malaysia

Malaysia är ett perfekt resmål för den som vill ha det bästa av två världar – ena stunden kan du ligga på stranden och slappa, medan du nästa stund kan bege dig ut på staden för att upptäcka allt från hipsterkaféer till exotisk mat.

Cambodja

Cambodja är kanske inte det första resmålet som man tänker på när man planerar en semester, men det är verkligen ett besök värt. Här finns massor av intressanta historiska platser att upptäcka, såsom Angkor Wat, och det är ett perfekt resmål för den som gillar mat och shopping.

Berlin

Berlin är en av Europas coolaste städer, och det är perfekt för den som gillar stora städer med mycket att göra. Här finns allt från konstgallerier och museer till bra shopping och nattklubbar, så du kommer aldrig tröttna på Berlin. 

Trevlig resa.