Ett tungt problem: Varför viktminskning är ett tabubelagt ämne

Viktminskning är ett tabubelagt ämne. Det beror på att det är svårt att prata om och därför ofta förknippas med skam. Många tycker att det är pinsamt att vara överviktig och de känner sig inte bekväma i sin egen kropp. Dessutom finns det många myter om viktminskning som gör det svårt för människor att ta reda på vad som faktiskt fungerar. I den här artikeln kommer vi att ge dig en inblick i varför viktminskning är ett tabuämne och vad du kan göra för att balansera din vikt.

När sker viktminskning vanligtvis

Viktuppgång sker ofta när vi inte har tid eller lust att följa en hälsosam kost, träna regelbundet och ägna oss åt andra former av fysisk aktivitet. Det kan också bero på genetik, mediciner som vi tar eller liknande faktorer. Det är viktigt att veta när du är överviktig så att du kan vidta nödvändiga åtgärder. Du är överviktig om ditt Body Mass Index (BMI) är mellan 25 och 29,9. Om ditt BMI är 30 eller högre anses du vara fet.

Vad kan man göra för att gå ner i vikt?

Genom att lägga om din kost och träna regelbundet kan du minska din vikt gradvis och naturligt. Detta kommer inte bara att hjälpa till att gå ner i vikt utan också stärka kroppen. Det är viktigt att hålla sig uppdaterad om de senaste hälsotrenderna och vid behov söka professionell hjälp av en läkare eller nutritionist. I slutet av dagen, kom ihåg att alla behöver olika saker för att gå ner i vikt och hålla vikten i balans.

Använd en viktminskningsapp som Arono om du vill fokusera på ditt matintag. På så sätt kan du se till att du konsumerar färre kalorier än du förbränner.

Att vara överviktig är farligt

Det finns en anledning till att det är så viktigt att inte ha ett högt BMI. Det finns fler risker förknippade med ett högt BMI. Att vara överviktig ökar risken för hjärt- och kärlsjukdomar, diabetes typ 2, cancer och flera andra allvarliga sjukdomar. Detta gör det till ett viktigt ämne att prata om eftersom överviktiga behöver hjälp och stöd för att gå ner i vikt.

Det viktigaste är att du är nöjd

Även om det är viktigt att hålla din vikt i balans, kom alltid ihåg att det inte finns något magiskt tal att nå. Det viktigaste är att du känner dig bekväm med din egen kropp. Det gäller både överviktiga och smala personer.