Hur du skapar minnesvärda företagsevent

Att planera ett företagsevent kan verka överväldigande, särskilt om du aldrig har gjort det tidigare. Men när det görs på rätt sätt kan det ta ditt företag till nästa nivå, inte bara genom att bygga starka relationer med kunder och medarbetare, utan också genom att öka företagets profil och varumärkesmedvetenhet. I den här bloggen kommer vi att gå igenom stegen för att planera ett företagsevent som kommer att se till att ditt företag blir omtalat under en lång tid framöver.

Att tänka på

  1. Unik och intressant tema: Välj ett tema som är intressant för deltagarna och sticker ut. Det kan vara något som anknyter till företagets värderingar, bransch eller en aktuell trend. Ett bra tema kan bidra till att skapa engagemang och samtalsämnen.

 

  1. Inspirerande talare: Boka in talare som kan inspirera och dela med sig av sina erfarenheter och kunskaper inom relevanta områden. Satsa på talare som kan utmana deltagarna att tänka nytt och utanför boxen.

 

  1. Interaktiva och engagerande aktiviteter: Planera och genomför aktiviteter som engagerar deltagarna på olika sätt. Det kan vara workshops, gruppdiskussioner, tävlingar eller teambuilding-aktiviteter. Se till att aktiviteterna är välplanerade, roliga och utmanande för att få deltagarna att känna sig involverade och motiverade.

 

  1. Överraskningar och speciella inslag: Skapa minnesvärda ögonblick genom att inkludera överraskningar eller speciella inslag under eventet. Det kan vara allt från liveunderhållning, artistuppträdanden eller till och med evenemang som är kopplade till företagets historia eller framgångar.

 

  1. Nätverksmöjligheter: Se till att det finns gott om tid och möjligheter för deltagarna att nätverka med varandra. Skapa interaktiva aktiviteter som får människor att prata och lära känna varandra. Ge bort bra presenter och priser. Tänk på minsta detaljer, som musik och belysning. Det är dessa små detaljer som kommer att göra ditt event minnesvärt och din publik villig att komma tillbaka till ditt företag igen.

 

  1. Mat och dryck: För att ge deltagarna en kulinarisk upplevelse, se till att servera god mat och dryck av hög kvalitet under eventet. Menyer ska anpassas efter deltagarnas preferenser och eventuella kostrestriktioner.

 

  1. God atmosfär och detaljer: Ta hand om detaljerna och skapa en trevlig och välkomnande atmosfär genom dekorationer, ljussättning, ljud och andra faktorer som kan påverka stämningen på eventet. Använd ditt företags färger eller tema för att skapa en enhetlig och igenkännbar atmosfär.

 

  1. Minnesvärda gåvor och giveaways: Ge deltagarna minnesvärda gåvor eller giveaways som är kopplade till företagets varumärke eller evenemanget i sig. Det kan vara allt från personliga anteckningsblock, specialdesignade muggar eller andra föremål som deltagarna kan använda och behålla som minne av eventet.

 

  1. Professionell dokumentation och efterföljning: Anlita en professionell fotograf och videograf för att dokumentera eventet och skapa minnesvärda material för att dela efteråt.

 

Här är tre förslag på platser att ha företagsevent i Malmö, Stockholm och Göteborg och varför de kan vara bra val:

Företagsevent Malmö:

Platsförslag: Kajuteriet

Varför: Kajuteriet har en avslappnad och livlig atmosfär med en blandning av restauranger, caféer, butiker och andra aktiviteter. Det är en plats där människor samlas för att äta, dricka och umgås samtidigt som de njuter av den vackra omgivningen

Företagsevent Stockholm:

Platsförslag: Fotografiska

Varför: Fotografiska är en konsthall och eventplats som ligger vid vattnet på Södermalm. Dess unika och moderna design gör det till en minnesvärd plats för ett företagsevent. Utöver de fantastiska utställningarna erbjuder Fotografiska även utmärkta mötesrum och eventutrymmen med en spektakulär utsikt över Stockholms skyline. Stockholm som stad är också internationellt känt för sin dynamiska affärsmiljö och kulturella scen.

Företagsevent Göteborg:

Platsförslag: Universeum

Varför: Universeum är ett vetenskapscenter och upplevelsemuseum som passar perfekt för företagsevent med fokus på kreativitet och innovation. Här kan deltagarna uppleva spännande utställningar och interaktiva aktiviteter som stimulerar lärande och samarbete. Universeum har även moderna konferensrum och evenemangslokaler som kan anpassas efter företagets behov. Göteborg som stad är känt för sin entreprenörsanda och vänliga atmosfär, vilket kan skapa en positiv och inspirerande upplevelse för deltagarna..