Hur du väljer rätt VPN för dig

Hur du väljer rätt VPN för dig

När du ska välja rätt VPN för dina behov finns det många faktorer att ta hänsyn till. Olika VPN-tjänster erbjuder olika funktioner, och vissa är bättre lämpade för specifika uppgifter än andra. Här kommer vi att redogöra för de viktigaste faktorerna som du behöver tänka på när du väljer en VPN, samt rekommendera några av våra favorittjänster.

För att välja rätt VPN för dig ska du först fundera på vad du vill använda den till. Olika VPN-tjänster erbjuder olika funktioner, och vissa är bättre lämpade för specifika uppgifter än andra. Om du bara vill surfa anonymt på nätet räcker vilken VPN som helst. Om du däremot vill strömma video eller ladda ner filer behöver du en VPN som erbjuder höga hastigheter och låg latens.

När du vet vad du behöver en VPN för kan du ta en titt på vilka funktioner varje VPN erbjuder. Några viktiga faktorer att ta hänsyn till är bland annat:

– Krypteringens styrka

– Hastigheten på anslutningen

– Om den tillåter P²P-trafik

– Hur många samtidiga anslutningar som tillåts

– Priset

Vissa VPN-tjänster erbjuder också extra funktioner, till exempel en kill switch eller skydd mot DNS-läckage. Dessa är trevliga att ha, men inte nödvändiga.

Slutligen bör du se till att läsa recensioner av de olika VPN-tjänsterna innan du fattar ditt beslut. Allas behov är olika, så det som fungerar för en person kanske inte fungerar för en annan

VPN på din smartphone

Om du är i behov av VPN för iphone eller andra smartphones så ska du leta efter de som erbjuder en bra balans mellan funktioner, hastighet, säkerhet och användarvänlighet. Vi har samlat några av de bästa VPN-tjänsterna för iPhone så att du kan välja den som passar dig.

Om du letar efter en snabb och pålitlig VPN med stark kryptering rekommenderar vi Ivacy VPN. Om du vill ha en VPN som är enkel att installera och använda kan du prova NordVPN. 

När du väl har hittat din favorit så går det snabbt och enkelt att konfigurera den. De flesta VPN-tjänster har iPhone-appar som gör processen ännu enklare. Det är bara att ladda ner appen, ange dina inloggningsuppgifter och börja surfa. Om du använder en VPN för första gången rekommenderar vi att du börjar med en gratis provperiod eller en pengarna-tillbaka-garanti så att du kan testa tjänsten innan du binder dig.