Hur familjen tillbringar helgen på bästa sätt

Vi vill alla tillbringa så mycket tid som möjligt med partnern och barnen, så helgen är då den perfekta tidpunkten för att planera in roliga upplevelser tillsammans. Om du har slut på idéer är det bara att fortsätta att läsa, för vi ska lyfta fram tips som kan ge dig en knuff på vägen. Se till så att den kommande helgen blir riktigt minnesvärd och ge familjen en härlig dag!

Ta del av en spaupplevelse

För familjen som verkligen vill lyxa till det lite extra kan ni ta det mysiga beslutet att ge er av till ett spahotell. Oavsett om ni har en förkärlek till landsbygd, storstad eller kusten finns det spahotell runtom hela landet som väntar på ert besök. Kika på något av de många spahotellen i bland annat Göteborg, Stockholm, Halmstad, Helsingborg, Malmö eller någon helt annan plats.

Spaupplevelser kan bli trevliga för både de äldre och de yngre. Faktum är att det finns många spahotell som välkomnar barn – några med särskilda lekrum, ansiktsmålning och stora pooler som barnen kan plaska runt i. En tur till ett spahotell behöver därför inte betyda att barnen lämnas hemma.

Planera en spelkväll med familjen

Att spela spel kan alla göra, gammal som ung. För en trevlig stund tillsammans med familjen är det därför en god idé att antingen ta fram kortleken, tärningarna eller brädspelet för en mysig spelkväll tillsammans med nära och kära. Det finns en hel uppsjö av spel som passar individer i alla åldrar, och en särskild favorit är utan tvekan UNO. Allt ni behöver för att komma igång är en UNO-kortlek, så den kan också komma väl tillhands under kommande utlandsresor. Den lilla kortleken är nämligen mycket portabel och får plats i fickan.

Ett brädspel som verkligen har tagit världen med storm är Monopol, så om ni är ute efter en riktigt spännande spelkväll där det är omöjligt att förutspå vem som kommer att vinna och förlora är det Monopol som gäller. Så länge ni har fem tärningar, en penna och ett protokoll är Yatzy dessutom ett uppskattat familjespel som är värt att prova på!

Ge er ut på en picknick

Om vädret tillåter för det är det en underbar idé att ta med familjen ut på en picknick. Den här mysiga helgaktiviteten är ett billigt och mycket trevligt sätt att få komma ut i den friska luften och umgås med personerna som du älskar mest. Packa en utsökt picknickkorg med allt det som varje familjemedlem älskar och ge er av till en trevlig plats i solen där ni placerar ut er picknickfilt. En mer perfekt helgutflykt än så är svårt att hitta!