Letar du presenter?

Letar du present till flickvännen? Köp en damparfym

När man ska köpa damparfym så ska man tänka på att det finns många olika sorters damparfymer. Doft är subjektivt och man ska tänka på vad man gillar. Vissa gillar dofter som kryddigare medan andra föredrar lite friskare och sötare dofter. En annan sak att tänka på när man köper damparfym är hur den ska fungera ihop med ens egen doft. Man ska alltså inte köpa en parfym som har helt motstridiga dofter, då kan det lukta illa istället för gott.

 

Det finns även olika sorters damparfymer på marknaden, vissa innehåller mer doftämnen och är starkare medan andra är mildare. De flesta människor föredrar dock en mellanting av de två, då får man en bra doft som inte är för stark eller för mild. Man ska alltså tänka på både sin egen doft och hur den passar ihop med den parfym man köper.

basnoter, mellannoter och toppnoter. De olika noterna kommer fram successivt och skapar därmed en helhetskänsla av doften. Doftnoterna är ofta indelade i tre grupper. De första som kommer fram när man sprayar parfymen på sig kallas för basnoterna, sedan kommer mellannoterna och till slut toppnoterna. De flesta parfymer innehåller alla tre doftgrupperna, men det finns även sorter som innehåller enbart en eller två av dessa.

Det finns även så kallade oljebaserade parfymer och vattenbaserade parfymer. De oljebaserade innehåller ofta mer doftämnen och är därför starkare. De vattenbaserade är mildare i jämförelse, men det finns även vattenbaserade som är ganska starka. Dessa brukar vara de dyrare alternativen på marknaden.

Det finns gott om olika tillverkare och kvalitetsmärken när det gäller parfymer och då speciellt damparfymer. Så det är alltid bra att läsa recensioner, men framförallt så bör man åka till en fysiskbutik och själv prova de olika parfymdofter som finns. Det är det enklaste sättet att hitta en riktigt bra parfym för just dig.