När ska du slipa om ditt trägolv? Ta reda på det med dessa experttips

Har du märkt att ditt trägolv har sett lite trist ut den senaste tiden, men vet inte när det är rätt tid att slipa och putsa om det? Då har du tur! Vi har de bästa experttipsen för när du ska slipa ditt trägolv så att det ser ut som nytt igen. Läs vidare för att ta reda på mer om tecknen på att ditt trägolv behöver behandlas.

1. Ditt golv är slitet: Om ditt trägolv ser matt, missfärgat eller slitet ut är det förmodligen dags att slipa och putsa om det. Du kan också märka repor, repor eller andra tecken på slitage som har uppstått över tiden. En lackering hjälper till att återställa den naturliga skönheten hos dina trägolv.

2. Ditt golv knarrar: Om du märker att ditt trägolv har blivit överdrivet knarrigt när du går på det, kan det betyda att det behöver åtgärdas. Det kan bli nödvändigt att sätta fast skivorna igen med en ny ytbehandling, vilket kan minska knarrandet avsevärt.

3. Ditt golv börjar lossna: Om du börjar märka luckor mellan brädorna på ditt trägolv kan det betyda att fukt har fått brädorna att svälla och dra ihop sig, vilket resulterar i separation. En ny slipning kan hjälpa till att fylla dessa luckor och minimera ytterligare skador på ditt golv.

4. Ditt golv är skevt: Om ditt trägolv har blivit skevt eller böjt med tiden på grund av vattenskador eller andra faktorer kan det bli nödvändigt att slipa och putsa om det. Detta hjälper till att återställa träets naturliga form och få det att se ut som nytt igen.

Det här är bara några tecken på att du kan behöva slipa ditt trägolv. Om du märker något av dessa tecken är det bäst att få ett expertutlåtande, eventuellt från widens i helsingborg, innan du fattar några beslut om hur du bäst ska behandla dina golv.