Sevärdheterna för en perfekt rundtur i Rom

Romerska helgdagar har varit en hävdvunnen tradition i århundraden, och det är inte konstigt varför – Rom är fullt av kultur och historia som väntar på att bli upptäckt! Med så mycket att utforska kan det vara svårt att begränsa listan över sevärdheter som du måste se. Från ikoniska sevärdheter som Colosseum till fantastiska monument som Peterskyrkan, vi har sammanställt en lista över Roms bästa erbjudanden nedan turisttipset, som säkerligen kommer att skapa en oförglömlig upplevelse.

Colosseum: Inget besök i Rom är komplett utan ett stopp vid det ikoniska Colosseum. Colosseum är den största amfiteatern som någonsin byggts i det romerska imperiet, och under sin storhetstid användes den för gladiatorstrider och andra offentliga evenemang. Idag kan besökare utforska de många sittplatserna och lära sig om dess historia genom interaktiva utställningar och ljudguider.

Peterskyrkan: Peterskyrkan, som ligger i Vatikanstaten, är en av de mest kända kyrkorna inom kristendomen. Den har utsmyckade mönster, detaljerade mosaiker och några av världens mest kända konstverk – inklusive Michelangelos Pietà-skulptur inne i själva basilikan! Besökare kan även Peters kupol för en hisnande utsikt över Rom.

Pantheon: Pantheon är ett gammalt tempel i Rom, ursprungligen byggt av kejsar Hadrianus på 200-talet f.Kr. Den har några av de mest imponerande arkitektoniska och tekniska bedrifterna från denna period, inklusive den massiva rotundan med en central oculus – eller öppning – på toppen.

Fontana di Trevi: En av de mest ikoniska landmärkena i Rom, Fontana di Trevi har arkitektur i barockstil med skulpturer av gudar, havsdjur och mytiska figurer som pryder dess bas. Besökare ses ofta kasta mynt i fontänen, vilket sägs ge lycka!

Villa Borghese: Denna vidsträckta park är ett bra ställe att fly från Roms liv och rörelse. Här kan besökarna utforska lummiga trädgårdar, beundra antika skulpturer, besöka konstgallerier och till och med ta en båttur på den vackra sjön.