Titta hit för råd kring hur du vinner i Wordfeud!

Känns det hopplöst att försöka kamma hem en vinst inom Wordfeud? Har du haft otur under de senaste omgångarna? Oroa dig inte, för vi kan bjuda på en och annan lösning som ger dig en rejäl knuff på vägen mot många kommande vinster. Ta en titt på tipsen som vi lyfter fram här i inlägget och ta reda på hur du kan gå tillväga för att lättare vinna!

Dra nytta av bokstäver som sällan används

När du spelar Wordfeud kommer du att få ett antal bokstavsbrickor som du kan använda dig av för att bilda ord. När svåra bokstäver såsom C, X och Z dyker upp är det många som inte känner sig särskilt nöjda och hellre byter ut dessa brickor så snabbt som möjligt. Så borde du dock inte tänka, utan faktum är att du har fått nyckeln till en lyckad spelomgång.

Både C, X och Z är bokstäver som ger dig åtta poäng var. Det är åtta gånger så många poäng som A, D, E, I och andra vanliga bokstäver. Om du lyckas att bilda ett ord med C kan du därför roffa åt dig utomordentligt många poäng som du inte vill gå miste om. Ta därför tillfället i akt och memorera ord som innehåller de tre ovannämnda värdefulla bokstäverna. Då kan du förvänta dig ett riktigt försprång nästa gång du spelar.

Kombinera värdefulla bokstäver och bonusrutor

Det är inte bara valet av bokstäver som kan ge dig rikligt med poäng, utan det handlar även om var du placerar dina bokstäver. Wordfeuds spelplan har olika bonusrutor som kan se till så att orden som du placerar ut får ett högre värde än om de placeras ut på någon av de ordinära rutorna.

DL är exempelvis en bonusruta som gör en bokstav dubbelt så värdefull medan TL ser till så att bokstaven blir tre gånger så värdefull. DW ger dubbla poängen på hela ordet medan TW ger tre gånger så många poäng för samma ord.

Ordlistan som du bör hålla koll på

Har du någonsin spelat Wordfeud och frågat dig själv ”Kommer det här ordet att accepteras?”. Du får ett snabbt svar på frågan om du vänder dig till Svenska Akademiens Ordlista. Det är nämligen just SAO som Wordfeud använder sig av för att bestämma vilka ord som kan och inte kan användas i spelet. När du letar efter nya värdefulla ord att bilda under nästa Wordfeud-match bör du därför först av allt söka upp ordet i SAO.