Så väljer du rätt powerbank

Med hjälp av en powerbank har du möjlighet att ladda din smartphone, trådlösa hörlurar eller surfplatta även när du inte har tillgång till ström. Idag finns det många olika powerbanks att välja bland vilket kan göra att valet av powerbank känns svår. Därför får du i den här artikeln några riktlinjer kring hur du kan tänka för att välja rätt powerbank för dig.

Kapacitet

Till att börja med kan du välja efter produktens kapacitet. Behöver du till exempel ladda flera saker samtidigt kan det vara bra att ha ett portabelt uppladdningsbatteri med något större kapacitet. För att ta reda på hur hög kapacitet produkten har ska du kolla efter antalet mAh (milliamp-hour), ju högre mAh desto högre laddningskapacitet har din powerbank. Du behöver också välja en powerbank med hög kapacitet om du har en nyare modell av iPhone eller Android eftersom de har stora batterikapaciteter.

Laddningshastighet

En annan sak du kan utgå från är laddningshastigheten. Laddningshastgheten anges i V (spänning) och A (strömstyrka). En powerbank som har långsammare laddning har beskrivningen 5v/1A medan en powerbank med snabb laddning har beskrivningen 9V/3A. En mediumsnabb powerbank ligger någonstans på mitten, till exempel 5V/2A.

Storlek

Om du vill kunna packa med dig produkten smidigt ska du välja en mindre powerbank. Idag finns det portabla uppladdningsbatterier i många olika storlekar och därför kan du hitta en som är enklare att få med dig i väskan utan att den tar upp alltför stor plats.

Design

Powerbanks kommer i regnbågens alla färger och kan också ha olika mönster. Därför kan du välja en powerbank som passar dig och din personliga smak bra.

Pris

Sist men inte minst kan priset vara avgörande för ett köp. Powerbanks säljs i många olika prisklasser och du kan hitta både billigare och dyrare varianter. Powerbanks av större storlek med hög laddningshastighet och hög kapacitet kostar oftast något mer.