Smarta råd för att träna på ett skonsamt sätt

Att träna regelbundet är självfallet fantastiskt för vår hälsa, men om du tränar på fel sätt kan komplikationer uppstå. Utan de rätta metoderna kan nämligen senor, leder och muskler lätt bli överbelastade. Det här kan resultera i besvär såsom löparknä, men även andra skador som försvårar vardagen. Om du vill garantera att du tränar på bästa möjliga vis och att du lägger stort fokus på din hälsa ska vi nedan bjuda på råd som hjälper dig att träna på ett skonsamt sätt.

Använd ett knästöd när du tränar

Den kroppsdelen som verkligen tar en stor del av belastningen vid konditionsträning är knäna. Om du kan dämpa trycket eller förse dina knän med ett händigt stöd under träningen är detta därför ett stort plus för din hälsa. Ett hjälpmedel som inte ska underskattas är ett så kallat knästöd. Det finns ett flertal varianter att välja mellan, men den gemensamma nämnaren är att de underlättar för dina knän.

Du väljer själv vilken sorts knästöd som passar just din situation. Visst kan du lägga vantarna på ett mindre skydd som enbart vilar under knäskålen, men du kan också vända dig till de mer omfattande skydden som sträcker sig från underbenet upp till låret. Allt beror på vad som gynnar just dig och din hälsa. Läs mer kring träningsrelaterade besvär genom att ta en tur till Sportsrehabs blogg.

Besök en kiropraktor vid långvarig eller återkommande smärta

Får du ont när du tränar eller håller smärtan i sig även när du sitter still? Oavsett vad kan du välja att låta en kiropraktor undersöka dig för att ta reda på var felet sitter. Ett besök hos en kiropraktor kan tala om för dig varför du har drabbats av problemen som du har och vilka lösningar som finns.

Ibland använder sig kiropraktorer av manuella tekniker och andra gånger ger de dig olika övningar och stretchningar som du ska utföra därhemma. Genom att följa schemat under en tid kan du sedan märka att du börjar må bättre. Med dessa tips i bakhuvudet är du väl på väg mot hälsosam träning på ett skonsamt sätt.