Strategier som hjälper dig att vinna i Wordfeud

I Wordfeud använder du brickor för att skapa ord, och om just dina ord är mer värdefulla än motståndarens är det du som kammar hem vinsten. Det är dock inte alltid en vals på rosor att bilda avancerade samt värdefulla ord som ger dig en uppsjö med poäng, och därför kan en strategi eller två sitta på sin plats. Några tillgängliga strategier som förenklar spelet en aning lyder som följande.

Vilka bokstäver ger flest poäng?

Inom det svenska språket är det vanligare att stöta på bokstaven A jämfört med exempelvis bokstaven Z. Just därför är sällan förekommande bokstäver mer värdefulla i Wordfeud och förser dig med fler poäng. För att vinna vill du med andra ord försöka att bilda ord med C, Z eller X för hela 8 poäng.

Utöver svenska ord med C kan även Y och J vara ypperliga kandidater med hela 7 poäng. Bokstäverna som ger så lite som 1 poäng i Wordfeud är bland annat A, D, E, R, S samt fler därtill. Kort och gott bör du lägga tid på att lära dig ord med C, X, Z eller andra värdefulla bokstäver om du vill vinna Wordfeud-matcherna. Det finns många händiga sidor som exempelvis listar ord med C, och det är väl värt att memorera i alla fall några av dessa.

Läs dig till kunskap

Att spela Wordfeud är inte bara roligt, utan det kan också hjälpa dig att bli mer kunnig gällande det svenska språket. Ju fler svenska ord du kan desto enklare blir det för dig att vinna i Wordfeud. Med detta sagt kan du få ett försprång genom att flitigt läsa böcker på din fritid och skriva ner orden som du inte känner igen – särskilt ord med C, X, Y eller Z.

Du kan dessutom utmana dig själv att lära dig ett nytt ord om dagen. 365 nya ord om året låter sannerligen inte dåligt, och det här kommer att förbättra ditt Wordfeud-spelande på ett storslaget vis. Använd dig av strategierna som vi har nämnt ovan och njut av spännande Wordfeud-matcher där du kammar hem fler vinster!