Att starta en egen blogg

Vi alla har nog hört talas om stora bloggare som med hjälp av sina välkända namn driver framgångsrika och populära bloggar. Det är lätt att tänka att man utan ett redan välkänt namn inte har en chans att starta en blogg som kan lyckas. Faktum är att det är långt från sanningen. Vi tänkte i denna artikel prata lite om hur du startar en blogg och även ge några tips på hur du kan lyckas att göra din röst hörd i bruset.

Välj ett domännamn

Namnet på din blogg behöver inte vara en avgörande faktor, men det kan ändå spela roll. Du tar väl kanske hellre hälsotips från en blogg som heter blinyttig.nu snarare än tips från en som heter soffpotatis.se? Namnet kan alltså både ge dina läsare, men även sökmotorer en hint om vad din blogg handlar om. Du kan så klart även hålla det neutralt och öppet genom att använda ditt namn som adress, om du nu kan hitta en ledig domän. 

Välj ett ämne du brinner för

Det kommer att göra skrivandet tusen gånger enklare om det handlar om något du faktiskt tycker om eller rentav brinner för. Gör man motsatsen, alltså väljer ett ämne du inte alls bryr dig om så kommer skrivandet kännas otroligt tröttsamt. Dessutom så är du mer benägen att göra mer ingående research för dina inlägg och därav ge dina läsare lite mer värde. Blir dina läsare nöjda så är det större chans att de kommer tillbaka och kanske även tipsar andra!

Uppdatera ofta

Något som ökar din chans att hålla dig relevant, men även att synas bättre i sökningar är att uppdatera ofta. Dina läsare kommer känna att det är värt att kolla din blogg om du uppdaterar ofta och sökmotorer gillar även att premiera aktiva sajter. Detta knyter dessutom tillbaka till att välja ett ämne du gillar, risken är att du har orken att skriva mer och oftare då! Lycka till!